27 Kempense gemeenten gaan voor een gezonder lokaal beleid. De betrokken vertegenwoordigers van de gemeenten ondertekenden vanmorgen het charter Gezonde Gemeente en kiezen daarmee voluit de gezonde kaart.

Ze verzamelden aan het gemeentehuis van Westerlo.

Concreet engageren de lokale besturen van Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar, Vosselaar en Westerlo zich om een 'gezonde levensstijl' te promoten.

Logo Kempen begeleidt

'De lokale besturen staan er niet alleen voor. Logo Kempen staat voor hen klaar met kennis, expertise en begeleidt hen naar een lokaal preventief gezondheidsbeleid 'Gezonde Gemeente', altijd op maat van de gemeente.

Wim Woestenborghs, coördinator Logo Kempen: "Het boeken van gezondheidswinst in een stad of gemeente is teamwerk.

Binnen het lokaal bestuur kunnen collega's van verschillende diensten met de gezondheidsmedewerker samenwerken. Daarnaast zijn er heel wat organisaties en actoren in het lokale gezondheidsnetwerk van een lokaal bestuur die ongetwijfeld hun steentje kunnen bijdragen.

Voeg daar de ondersteuning van het team van Logo Kempen aan toe en je hebt een goede basis om succesvol aan de slag te gaan met preventie en gezondheid in deze legislatuur." pp-foto eb/ Nnieuws.